Naše maso

Předkrmy:

Hovězí tatarák – topinka „na sucho” / smažená 229,-

 

Steaky:

Hovězí steaky podáváme filírované, stupeň propečenosti doporučujeme medium rare/ medium

Flank steak 399,-

Striploin steak 419,-

Tenderloin steak 529,-

Rump steak 399,- 

Rib Eye steak 459,-

Přílohy: 

Steakové hranolky 75,-

Batátové hranolky 85,-

Pečené mini brambůrky 80,- 

Grilovaná máslová kukuřice 95,-

Grilované žampiony s bylinkami 95,-

Fazolové lusky se slaninou 95,-

 

Omáčky:

Pepřová omáčka 75,-

Houbová omáčka 75,- 

 

O NAŠEM MASU

Naše steakové maso z plemene Wagyu a Angus pochází z ekologické biofarmy Horymas, která se rozléhá na 1400 ha a nachází se v náhorní plošině Rýmařovska cca 700 m.n.m. Dobytek má zde dostatečnou volnost s veškerými zásadami pro welfare hospodářských zvířat. Pro chov masného skotu splňují veškeré podmínky ekologického chovu a naše stáda se pasou na krásných pastvinách v přímém sousedství s CHKO Jeseníky.

 

Steaky připravujeme z většího podílu plemene Wagyu, které masu dodává požadované mramorování. Již v této době se nám na pastvinách pasou kusy se 75% podílu plemene Wagyu.

 

Aby konečný produkt dosáhl své dokonalosti, maso necháváme minimálně 4 týdny zrát, než se dostane na Váš talíř.

 

Věříme v to, že individuální přístup a správný ekologický chov hospodářských zvířat, přispívá ke zkvalitnění našich produktů.

 

Už jen to, že maso se nevozí tisíce kilometrů ze třetích zemí, ale je z našich krásných horských pastvin, které jsou od Vašeho domova vzdálené jen desítky kilometrů.